DEMONTAGE

Sloop H2-plant op site Evonik (Duitsland)

Opdrachtgever Air Products Nederland B.V.
Duur project Circa één maand

Sloop H2-plant op site Evonik

In opdracht van Air Products, een bekende Nederlandse klant, is gestart met de sloop op de site van EvonikTechnology & Infrastructure GmbH, de vestiging in Lülsdorf.

Op de H2-plant op deze site, gelegen op de rechteroever van de Rijn, tussen Keulen en Bonn, worden chemische producten geproduceerd sinds 1913. Op een oppervlakte van 100 hectare werken 500 medewerkers in ploegendienst, daar de chloordektrolyse, het hart van het productienetwerk, dag en nacht doorgaat. Daarnaast worden er ook alcoholaten geproduceerd, deze zijn vooral nodig voor de productie van biodiesel. Maar ze worden ook gebruikt in cosmetica, anti-roest en voedsel.

 

In 2017 werd de joint venture met Air Products gelanceerd. Samen met AkzoNobel bouwde Evonik een membraanelektrolysefabriek voor kaliumhydroxide en chloor op de AkzoNobel-site in Ibbenbüren. Evonik heeft een kaliumhydroxideoplossing nodig voor de productie van kaliumcarbonaat (potas) op de locatie Lülsdorf.

De sloopwerkzaamheden nemen ca. een maand in beslag. De scope van de werkzaamheden omvat het slopen van de buizen, appendages en verschillende staalconstructies in een tweetal gebouwen.

Zo zijn in week 4 de compressoren uit het gebouw gehaald.