DEMONTAGE

Sloop 2 reactoren Shin-Etsu

Uitvoeringsduur 4 weken
Opdrachtgever Shin-Etsu PVC B.V.

In opdracht van Shin-Etsu PVC B.V. hebben wij sloop- en asbestsaneringswerkzaamheden uitgevoerd aan een tweetal reactoren. Deze lagen op de Katendrechtsekade in Rotterdam, net naast de SS Rotterdam.

De werkzaamheden zijn in één keer uitgevoerd; wel zijn hiervoor 6 fases doorlopen.

De reactor is eerst aangeslagen en gestaart. Zodra de reactoren horizontaal hingen, zijn de bordessen en leidingdelen eraf geknipt d.m.v. twee rupskranen met een schrootschaar. Deze werkzaamheden zijn nodig zodat de reactoren verder over het terrein vervoerd kunnen worden.

Alle leidingdelen/flensaansluitingen worden in zijn geheel in een depot geplaatst. Hier worden alle flenzen afgeplakt met tape om vezelemissie te voorkomen. Daarna worden de flenzen van de leidingdelen afgeknipt. Daarnaast zijn ook de bordessen verwijderd; dit door middel van een bandenkraan die uitgerust was met een schrootschaar en/of sorteergrijper. Vervolgens worden beide reactoren in depot geplaatst.

In dit depot nabij de Chemiehaven zijn de reactoren door een drijvende bok, de Matador 3, aangeslagen en op gereed liggende pontons gelost. De reactoren vervolgden hun reis naar de kade in Rotterdam.

Hier is de isolatieschil, welke bestaat uit een aluminiumplaat en wolisolatie, verwijderd. Daarna zijn de reactoren verder in stukken gesneden met behulp van gas en zuurstof.