Jesper Rijneker, medewerker van Forteck, heeft deelgenomen aan het WK Obstacle run 2019 in Londen. Jesper heeft hier een verslag over geschreven.

“Op vrijdag heb ik de short course (3 km met 25 obstakels) gelopen in mijn leeftijdscategorie 20-29. Door de vele regen was het parcours heel glad en modderig waardoor de wedstrijd nog zwaarder was. Omdat er werd gestart in groepen van 15 personen wist je pas na het finishen van alle deelnemers op welke plek je geëindigd was. Ik heb de 4e plaats weten te bemachtigen op slechts 7 seconden van de nummer 3.

Op zaterdag stond de Standard course (15 km met 75 obstakels) op het programma. Het was een zware wedstrijd met een sterk deelnemersveld. Na 12 km hoorde ik dat ik in 4e positie lag en dat het podium lonkte! In de laatste kilometers kon ik de nummers 3,2 en zelfs 1 inhalen. Helaas maakte ik een klein foutje waardoor ik in de laatste 500 meter alsnog werd ingehaald. Gelukkig wist ik deze plaats vast te houden en heb ik een mooie zilveren plak gekregen.

Zondag stond in het teken van de teamrace (3 onderdelen: snelheid/kracht/techniek). Doordat ons team (Team4sport) uit meer dan 3 personen bestond heb ik ervoor gekozen om met een ander Nederlands team mee te doen. We wisten dat een podiumplek moeilijk zou worden maar we bleven optimistisch. Na het onderdeel snelheid (4 km) lagen we op een 6e positie. Na het onderdeel kracht (1km) mocht ik het afmaken met het onderdeel techniek (2 km). De achterstand op de andere teams was te groot waardoor we als 4de zijn geëindigd.

Ik kijk terug op een nat en modderig maar succesvol WK. Ik wil de sponsor enorm bedanken!”