Jesper Rijneker, medewerker van Forteck, heeft deelgenomen aan het EK Obstacle run in Polen. Jesper heeft hier een kort verslag over geschreven.

“Samen met Ricardo van den Belt, Marloes Verdiesen en supporter Jessica van der Neut ben ik naar Polen geweest om deel te nemen aan het EK. 

Er stonden drie wedstrijden op het programma: de short course, de standaard course en de teamrace. 

De short course is een pittig parcours waarbij veel deelnemers hun bandje hebben moeten inleveren. Gelukkig heb ik mijn bandje* weten te behouden en heb ik de 7e plek in mijn leeftijdscategorie kunnen bemachtigen.
* Met een polsbandje mag je vooraan starten en hoef je niet te wachten tot de deelnemers voor je vertrokken zijn.

De standaard course is een parcours van ongeveer 16 km lang. Niet alleen de obstakels maakten de wedstrijd zwaar, het parcours liep berg op en berg af. Veel deelnemers hebben de finish niet gehaald en hebben het bandje moeten inleveren. Deze wedstrijd ben ik 4e geworden in mijn leeftijdscategorie en heb ik mijn bandje behouden. Helaas net buiten de prijzen gevallen, niet op het podium.

In de teamrace heeft Ricardo het onderdeel speed op zich genomen, Marloes het onderdeel kracht en ik het onderdeel techniek. We hebben de 7e plek behaald in de mixgroep en hier zijn wij erg trots op!

Ik kijk tevreden terug op dit WK, al is het wel jammer dat ik het podium net niet heb gehaald. Heb vooral erg genoten van de saamhorigheid en de gezelligheid. In oktober staat het WK in Londen op het programma.

Tenslotte wil ik de sponsors enorm bedanken voor hun bijdrage.”