Forteck heeft mogen meewerken aan de realisatie van een City Terminal in het oude havengebied, de Eemhaven. Dit o.a. door het aanleggen van vele m2 gewapend beton op het terrein.

De Eemhaven is historische grond. Hier kwamen ooit, in 1966, de eerste zeecontainers in Rotterdam aan. Met de aanleg van de Maasvlakte verloor het gebied aan betekenis. De steeds grotere zeeschepen passen niet meer in de oude haven, maar kunnen beter uit de voeten bij de hypermoderne terminals direct aan de Noordzee.
Het terrein krijgt nu dus een nieuw leven als havengebied door de aanleg van een City Terminal. Een ‘multimodale shortseahub’ noemen de plannenmakers de City Terminal trots. Voor wie niet thuis is in het havenjargon: dit scheelt files.

De City Terminal beslaat een terrein zo groot als honderd voetbalvelden. Het stond grotendeels leeg na het vertrek van een groot containeroverslagbedrijf, eind 2015.  Het zou namelijk veel rustiger op de Rotterdamse ring zijn als de transportbedrijven het containervervoer beter zouden plannen. En dat kan dankzij dit haventerrein, leggen zij uit, want de City Terminal is een soort carpoolplaats voor containers.
Nu komen containers nog bij duizenden van de zeeschepen op de Maasvlakte, om over de weg hun reis te vervolgen. In omgekeerde richting komt zo’n zelfde stroom containers op trucks naar de haven. Heel veel kunnen goedkoper ‘carpoolen’ op een binnenvaartschip of trein, zeker op een flink deel van de reis. ,,Dat gebeurt niet omdat het plannen van die reis lastig wordt gevonden. Dat gaan wij nu doen.”

“Op een groot binnenvaartschip passen 360 containers. Zoveel vrachtwagens kan dat dus schelen op de weg”, schetst Ger Overgaauw van containeroverslagbedrijf MRS.